Termux Nedir ? Termux İle Ne yapabilirim ? Termux ile Sosyal Medya hesabı Hacklenebilir mi ? ( DERS 1 )







İlk Termux Dersimize Hepiniz hoşgeldiniz arkadaşlar Öncelikle Bu Dersimizde Termux Nedir Ve termux'u Nasıl, Nereden indirebiliriz Onu Konuşacagız.

Öncelikle Termuxu Play Store üzerinden Telefonunuza indirebilirsiniz. Hatta direk buraya tıklayarak play storye gidebilirsiniz kankalarım <3 Basit bir indirme işlemi yaptınız şimdi konumuza geri dönelim.




Termux Nedir ?

Termux, root izni gerektirmeyen linux tabanlı android terminal emülatörüdür. Cihaza ilk kurulum oldukça hafiftir ve minimum temel paketler kurulur. Sonradan paket yönetici ile ek paketler kurulabilir veya kaldırılabilir. Linux sistemlerde neler yapabiliyorsak Termux ile de yapabiliriz.

Termux ile Ne Yapabilirim ?

Termux linux tabanlı olduğundan kullanımı oldukça geniştir. Python, Ruby, Perl benzer programlama dillerinin son sürümlerini kullanılabiliyor olması basit kodlar ve programlar yazılmasına imkan veriyor.

Bunlardan hariç;

  • SSH ile uzak sunuculara erişim
  • Dosya aktarımı ve senkronizasyonu
  • Proje oluşturabilme
  • Github projeleri
  • Özelleştirebilme

gibi çeşitli fonksiyonları gerçekleştirebilirsiniz.




Termux API Nedir ?
Termux, root işlemi veya kurulum gerektirmeden doğrudan çalışan bir Android terminal emülatörü ve Linux ortamı uygulamasıdır. ... Termux, standart paketleri doğru terminal emülasyonu ile güzel bir açık kaynak kodlu çözümde birleştirir. Termux-APITermux'a eşlik eden bir uygulamadır.

API ve API Servisleri Nedir ?
API (Application Programming Interface - Uygulama Programlama Arayüzü), karmaşıklığı yazılım geliştiricilerden gizleyen, kodları düzenleyen ve bileşenleri yeniden kullanılabilir hale getiren bir mekanizmadır.

Termux İle Sosyal Medya Hesabı Hacklenebilir mi ?

Herkesin Merak Ettiği O Soruya geliyorum şimdi :D Daha öncesinde çeşitli paketler hack  saldırılarına hizmet ediyordu. Bu durum Termux Kurallarına aykırı ve bu amaca hizmet eden bazı paketleri kaldırmışlar. Kaldırılan paketler bunlar arkadaşlar ;

  • Hashcat
  • Hydra
  • Metasploit
  • Sqlmap




Ve biliyorsunuzki biz bunların Hepsini KEZZAP KS YouTube Kanalımızda Yayınlamıştık :) 
Fakat Termux Bu 4 aracı da kaldırdı.

İlk Dersimiz bu şekildeydi arkadaşlar, 1. Dersimizde Termuxu nasıl indirecegimizi, Termux nedir, ne amaçla kullanılır, Termux hack, Termux ile ne yapabilirim, ve diğer termux konularını gördük.

Diger Yayınımızdan haberdar olmak için bloğumuza abone olmayı veya instagramdan beni takip etmeyi unutma, iki yöntem ilede zamanında haberdar olabilirsin !!



Daha yeni Daha eski