İninal Kart Nedir? İninal Kart Nereden Alınır? İninal Kart Yaş Sınırlaması Var Mı?

  İninal Kart Nedir? Nereden Alınır?



Yeni yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar hoşgeldiniz sefa geldiniz yayınımıza. Bu yayınımızda sizlerle beraber ininal kart nedir? ininal kart nereden alınır? ininal kart'ın limitleri ne kadardır? Bunları konuşacağız...


İNİNAL KART NEDİR ?

İninal Kart, herhangi bir bankadan hesap açmadan, fakat herahangi bir bankanın kredi kartını almayan veya alamayan, karta para yüklenerek ödeme yapılabilen bir ön ödemeli kart hesabıdır..


İninal Kart Nerede Kullanılabilir ?

Yurt içinde ve yurt dışında,

İnternet alışverişlerinde ve mağazalarda,

Kredi kartı ve banka kartlarının geçtiği her yerde kullanabilme gibi bir imkanınız bulunmaktadır




İninal Kart Almak İçin Yaş sınırı var mıdır?

İninal kart satın almak ve kullanmak için 13 yaş sınırı mevcuttur, fakat daha küçük yaş için veli gözetimi ve PTT iş yerlerinden satın alabilmek için 15 yaşından büyük  olmak gerekir.


İninal Kart Nasıl Kullanılır?

İninal hesabınızın içine belirli bir üst limite para yükleyebilir ve yüklendiğiniz kadar harcama yapılabilme imkanınız vardır. Heleki internet üzerinden yaptığınız  alışverişlerinizde kredi kartı veya banka kartınız yoksa veya 18 yaşından küçük olup alamıyorsanız, tıpkı kredi kart'ları gibi İninal Kart ile alışverişlerinizi internet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında mağazalarda da nakit kullanmak istemeyenler ödemelerini İninal Kart ile yapabilir ve İninal Kart içerisindeki bakiyenizi tekrardan ATM den çekebilme imkanınız vardır. Ve istediğiniz ortak ATM lerden para yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonlarınızdan play store veya app store üzerinden  İninal Cüzdan uygulaması indirebilir ve ininal cüzdan uygulaması üzerinden bakiyenizi kontrol edilebilirsiniz.  Ayrıca hesap hareketlerinizide görüntüleyebilirsiniz. İçerisinde bakiyeniz yoksa işlem yapılamaz ve ininal kart yüklenilen bakiye kadar harcamaya izin verir.



İninal Kart ile Para Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?


İninal Kart'a EFT veya Havale Yolu ile Bakiye Nasıl Yüklenir ?

Kullandığınız bankanın, mobil uygulamasından ( internet bankacılığından ) bakiye yüklemi işlemi sağlayabilir, bakiyenizi güvenli şekilde yükleyebilirsiniz.

Akbank hesabınız varsa havale, diğer bankalardan hesabınız varsa ise EFT ile yükleme yapabilme imkanınız vardır.

IBAN alanına, İninalin ibanı yazılır; TR36 0004 6007 8988 8000 0693 61 IBAN numarası yazınız.

Açıklama alanına ise kullandığınız İninal Kart’ın arkasında bulunan 13 haneli barkod numarası aralarında boşluk olmadan yazınız, ardından

Alıcı kısmına ise ; İNİNAL ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA HİZMETLERİ A.Ş. yazınız.

Para yükleme işlemi 15 dakika içerisinde gerçekleşecektir..


İninal Cüzdan Üzerinden Para Yükleme İşlemi 

Cüzdan uygulamasına girildikten sonra öncelikle "İşlemlerim" kısmından "Para Yükle" kısmına tıklayıp giriniz.

Banka/Kredi kartı veya Havale/EFT seçenekleri ile yükleme yapılabilirsiniz.

Hesabınıza yüklemek istediğiniz para , aylık limitinizin yüklenebilir tutarın üzerinde ise işleminiz başarısız olacaktır ve paranız ininal kart tarafından iade edilecektir.

Başarısız yükleme işlemi iadeleri, hafta içi mesai saatlerinde hesaba ininal kart tarafından aktarılır.

Mastercard logolu İninal Kart'lara tek seferde en fazla 300 TL bakiye yükleyebilmektesiniz.

İninal Visa Kart’lar için tek seferde herhangi bir yükleme limiti bulunmaz.




İninal Kart Yükleme Noktaları

Banka ATM’leri,

Ptt işyerleri vezneleri,

PttMatikler,

Migros, Şok, Macrocenter, Teknosa mağazaları,

NKolay ve Pratik İşlem noktalarıdır.


İninal Kart Nasıl Alınır?

İninal Kart satın almak için;  D&R, Migros, PTT işyerleri, Teknosa, Macrocenter, Kim Market, Kipa, Vatan Bilgisayar, Pratik İşlem ve Şok Market satış noktalarından herhangi bir yerden alabilme imkanınız bulunmaktadır.. Online satış noktaları arasında da N11.com ve Hepsiburada.com yer alıyor.


İninal Kart Kullanım Ücreti

İninal Kart'ı ilk defa satın alırken 5 TL ücret ödenir ve sonrasında aylık kullanım ücreti olarak ise 2 TL alınmaktadır. Ancak kart içerisinde para olmadığı durumda bu kullanım ücreti sizden alınmaz ve para yüklendikten sonra da geçmişe yönelik kullanım bedel ücreti sizden istenmez.

Yurt dışı kullanımlarınızda, kartınız içerisinde bulunan Türk Lira (TL) bakiye otomatik olarak döviz kuruna çevrilecektir. İninal Kartınızın içerisine yalnızca TL yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz

İninal Kart içerisinde bulunan bakiyenizi ATM’lerden para olarak çekebilirsiniz ayrıca karttan bir yıl içerisinde en fazla 300 TL tutarında nakit çekebilir. İşlem ücreti olarak çekilen tutar üzerinden %1,15 + 1,04 TL çekim ücreti ( işlem ücreti ) alınmaktadır..

Daha yeni Daha eski