Anti Virüs Nedir?

  Merhaba Arkadaşlar Bu Yazımızda Antivirüsten Bahsedecegiz




ANTİVİRÜS NEDİR?

1) Antivirüs bilgisayarın güvenliğini sağlamak için kullanılan yazılımlardır.

2) Antivirüs tarama, temizleme, eş kurtarma ve koruma gibi işlevlere sahiptir.

3) Antivirüs bilgisayarı zararlı programlardan korur.

4) Antivirüs programı bilgisayara zararı olan programları bulup yedekler ve bazı zararlı programları bulup bu programları kullanıcısının bilgisine sunar.



5)Her bilgisayarda yeni incelenmiş ve lisanslı bir antivirüs programı bulunması şarttır, çünkü bazı virüs programları telafisi mümkün olmayan kalıcı hasarlara neden olabilirler.

6) Antivirüs programı bilgisayarı tam koruduğu söylenemez. Antivirüs programının bilgisayarı yeterince koruyabilmesi için güncel sürümlerde olması gerekir. Antivirüs programı tanımış olduğu virüslere müdahale edecek şekilde yazılımı yapılmıştır. Virüsler kullanıcılardan gelen dosya, mail ve disklerden bulaşıp sisteme zarar vermektedir.









ANTİVİRÜS PROGRAMI ÇALIŞMA YÖNTEMİ NEDİR?

Virüs örüntüsü, virüsü tanımlayan kısa “binary” koddur. Antivirüs programları bilgisayardaki tüm dosyalarda tarayıcı yardımıyla virüs örüntüsünü arar. Virüsü bulduğunda; karşılaşılan durum için veri tabanında tanımlanmış olan işlemleri yapar. Bu nedenle güncellenmiş bir antivirüs programı yeni çıkan virüslere karşı kullanıcının elindeki tek savunmadır.






ANTİVİRÜS PROGRAMLARININ YAPISI NASILDIR?
New Tomos (Ommar): Karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Bu programlar beraber kullanıldığında bilgisayarın güvenliğini daha fazla sağlayacaklardır. Antivirüs bilgisayardaki tüm dosyaları uzaktan tarayan bir yapıya sahiptir. Farklı yapıda antivirüs programları vardır.
Scanners: Virüsleri izlerinden bulur ve imha eder. Rahat ve kullanıcı tarafından beğenilen bir sistemdir.
Check Summers: Sistem dosyalarında yapılacak değişiklikleri bir kullanıcı için faydalıdır.
Heurisistes: Virüsleri karakter olarak tanımlar. Kullanışlı bir programdı bazen yetersiz kalabilirler.







BİR ANTİVİRÜS PROGRAMININ İYİ OLMASI İÇİN SAHİP OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER NELERDİR?






ANTİVİRÜS PROGRAMLARININ FİYATLARINI BELİRLEYEN UNSURLAR NELERDİR?


1) Sık güncellemesi,
2) Alt yapıları,
3) Güvenilirliği,
4) Virüslere karşı iyi koruması,
5) Programın yaptığı şöhret.





BAZI ANTİVİRÜS YAZILIMLARI




SİBER GÜVENLİKTE ANTİVİRÜSÜN ÖNEMİ
Siber güvenliğin sağlanmasını istiyorsak indirdiğimiz dosyaların doğruluğundan ve güvenli olduğundan emin olmalıyız. Bundan dolayı bilgisayarlarımızda bir adet güncel virüs programı olması, istenmeyen zararlı programlardan bilgisayarlarımızı koruyacaktır.




FİREWALL İLE ANTİVİRÜS ARASINDAKİ TEMEL FARK
Güvenlik duvarı (firewall) dışarıdan gelen programların, yazılımların girişlerine izin vererek, yasaklayarak ya da sınırlayarak güvenlik sağlar. Antivirüs ise izinlerle değil program dosyalarını tarar, risk olabilecek dosyaları karantinaya alır ve istenirse siler.


Daha yeni Daha eski