YouTube Telif Nasıl Atılır?



Yeni yazımızdan hepinize merhaba, hoş geldiniz yazımıza. Bu yazımızda sizlere YouTube da bir kişi telif haklarınızı ihlal ederse o kişiye nasıl telif atabilirsiniz onu göstereceğim, Öncelikle karşınızdaki kişi, kurum veya şirketin telif haklarınızı ihlal ettiğinden emin olunuz; Çünkü yalan bir telif hakkı şikayeti kanalınızın kapatılması ile sonuçlanabilir.. Emin olmadan bu işe girişmeyiniz.

Öncelikle her yayınımızda olduğu gibi Bu yayınımızda da yazımızı desteklemek üzere bir videomuz hemen elinizin altında! videoyu da izleyerek yapabilirsiniz..




Video Çalışmazsa Lütfen BURAYA Tıklayınız..




ÖNCELİKLE YOUTUBE YARDIM'DA YOUTUBE'UN YAYINLADIĞI TELİF HAKKI İLE İLGİLİ POLİTİKAYA GÖZ ATALIM..


Telif hakkı için yayından kaldırma isteği nasıl gönderilir?

Telif hakkıyla korunan içeriğiniz bir başkası tarafından izinsiz bir şekilde YouTube'da yayınlanmışsa telif haklarınızı korumak için yayından kaldırma isteğini YouTube'a gönderebilirsiniz. Yayından kaldırma isteği gönderdiğinizde yasal bir işlem başlatılır ve YouTube bu konu hakkında çalışmalarını yürütür.

  • İsnisnalar : Adil kullanım veya benzer bir telif hakkı yasası istisnasının geçerli olup olmadığını mutlaka  göz atmanız gerekiyor. İstisnanın geçerli olduğu durumlarda, gönderdiğiniz telif hakkı için videoyu kaldırma isteği geçersiz olmaktadır.
  • Kişisel bilgiler:
    • YouTube'daki Herhangi bir video telif hakkı nedeniyle YouTube'dan kaldırılmışsa YouTube'da video yerine telif hakkı sahibinin adı gösterilmektedir.
      • Geçerli bir yasal alternatif (ör. şirket adı) veya adınıza işlem yapmasına yetki verdiğiniz bir temsilcinin adını sağlayabildiğiniz takdirde, başvurunuzu inceler ve uygunsa gerekli işlemi uygularız.
      • Girdiğiniz telif hakkı sahibi adı, isteğinizin herkese açık kaydının bir parçası olur.
    • Yayından kaldırma isteğinin tamamlanması için  Yasal İsminiz ve soyisminiz gereklidir. Yasal isminiz ve soyisminiz, telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırılan videonun yükleyicisiyle paylaşılabilir bunun bilincinde olunuz. ( Lütfen eksiksiz ve doğru bilgiler giriniz )
    • Telif hakkı isteğinizdeki birincil e-posta adresi, telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırılan videonun yükleyicisiyle paylaşılabilir. Yükleyici, telif hakkı ihtarını çözüme ulaştırmak için sizinle iletişime geçebilmektedir.
    • Açık adresiniz ve telefon numaranız bir dava kapsamında talep edilmediği sürece gizli kalır. YouTube'un bilgi paylaşması gerektiğinde tarafınıza öncesinden bilgi verilir.

  • Kopyaları önleyebilirsiniz : Bildirdiğiniz videoların kopyalarının YouTube'a yeniden yüklenmesini önlemek amacıyla bu seçeneği seçebilirsiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde e-posta adresiniz ve telif hakkı sahibinin adı, videosunun yüklenmesi engellenen kullanıcıyla paylaşılabilir. 
  • Planlanmış istekler: 7 gün sonra uygulanacak şekilde Planlı bir istek oluşturabilirsiniz. İstek planlandığında yükleyiciye Mesaj gönderilir ve telif hakkı ihtarı almamak için içeriğin 7 gün içinde kaldırılması gerekir. 7 gün içerisinde yükleyici videoyu kaldırmazsa 7 günün sonunda video YouTube tarafından kaldırılmaktadır.
  • Video dışındaki diğer içerikler: Video dışındaki diğer içerikler (kanal simgesi vb.) için yayından kaldırma isteği gönderirken şu adımları uygulayın. Web formumuz, videolar ile ilgili olmayan yayından kaldırma isteklerini desteklemez.



TELİF HAKKI ŞİKAYETİMİ GÖNDERİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Bu soru çok önemli bir soru arkadaşlar, bu sorunun cevabını dikkatlice anlamanız gerekiyor, öncelikle KESİNLİKLE DOĞRU BİLGİLER Göndermeniz lazım. Asla ve asla yanlış bilgi göndermeyiniz aksi taktirde YouTube kanalınızın kapatılması ile sonuçlana biliyor..
Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise Yalan şikayet, Sadece nefret ettiğiniz veya keyfi yani kısacası boş yere bir telif hakkı şikayeti gönderir iseniz bunun sonucunda kanalınız kapatıla bilir. Lütfen sadece Gerçekten İçeriğinizi bir kişi çalmış ise bu konuda telif hakkı şikayeti gönderiniz..


TELİF HAKKI ŞİKAYETİMİ NASIL GÖNDEREBİLİRİM?

BURAYA Tıklayarak Telif hakkı şikayetinizi ( yayından kaldırma isteğinizi ) rahatlıkla gönderebilirsiniz, ayrıca studio.youtube.com a giderek sol çubuktan TELİF HAKKI Bölümüne gelerek sağ üst köşeden telif hakkı şikayetinizi oluşturup gönderebilirsiniz. 
Daha yeni Daha eski