YouTube'dan Ne Kadar Para Kazanılır? YouTube'dan Ne Kadar Kazanıyorum? YouTube'dan Nasıl Para Kazanılır?

 Yeni bir YouTube Eğitim Yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz yayınımıza.

Bu yayınımızda herkesin o merak ettiği ama cevabını kimsenin veremediği YouTube'dan ne kadar kazanılır? ve YouTube'dan ben ne kadar para kazanıyorum? sorusunun cevabını vereceğim!


Öncelikle Youtube'dan nasıl para kazanılır bundan bahsedelim.


Reklamcılık geliri: Görüntülü, yer paylaşımlı ve video reklamlardan reklam geliri elde edersiniz.

Kanal üyelikleri: Üyeleriniz, sunduğunuz özel ayrıcalıklar karşılığında her ay düzenli olarak ödeme yapar.

Ürün rafı: Hayranlarınız, izleme sayfalarınızda gösterilen resmî markalı ürünlere göz atabilir ve bu ürünleri satın alabilir.

Super Chat ve Super Stickers: Hayranlarınız, sohbet akışlarında kendi mesajlarını öne çıkarmak için ödeme yapar.

YouTube Premium Geliri: YouTube Premium aboneleri içeriğinizi izlediğinde, ödedikleri abonelik ücretinden pay alırsınız.

Bütün bunlardan para kazanabilirsiniz, fakat öncelikle bu gelirleri elde etmeniz için YouTube iş ortağı programı kapsamında YouTube İş ortağı olmanız Lazım (YPP)

YouTube iş ortağı olmanız için YouTube'un sizden istedikleri :

Son 1 Yıl İçerisinde;

1000 Abonenizin olması

4000 Saat izlenme barajını aşmanız

gerekmektedir. Bu barajı aştıktan sonra YouTube Kanalınızda bir inceleme yapar, İnceleme sonucunu size mail yolu ile bildirir. Ve YouTube iş ortağı programına kabul edilirseniz para kazanmanız onaylanır. Ve para kazanmaya başlarsınız fakat bazı adsense işleminden sonra.

Nasıl bu barajı aşacağınızla ilgili ufak bir yardım videosu hemen aşşağıdadır. Video Çalışmazsa BURAYA Tıklayınız



ADSENSE ONAYI;

Para kazanmanız açıldıktan sonra YouTube Her ayın 12 sinde Adsense hesabınıza  ödeme yapar, fakat burada bir sorun var? henüz siz adsense hesabınızı onaylamadınız? peki adsense hesabı nasıl onaylanır?

Adsense sizin oturduğunuz adresi ögrenmek ve doğrulamak için adresinize  bir zarf gönderir ve bu zarfın içinde 6 haneli bir pin kodu var, bu pin kodunu adsense hesabınızın adres doğrulama bölümüne girip doğrulamanız lazım. Genellikle bu kod çok geç geliyor bazende gelmiyor tıpkı bana gelmediği gibi :) o yüzden google'da önlemini aldı ve manuel pin doğrulama hizmetini kullanıma sundu işte onun detaylarıda aşagıdaki videoda mevcut. Video Çalışmazsa BURAYA Tıklayınız



Ardından banka hesabınızı da doğrulamanız gerekiyor, Google sizin hesabınız olduğunu doğrulamak için belli bi miktar hesabınıza para gönderir ve siz bu paranın miktarını Google'a iletirsiniz ve ardından doğrulanır. Fakat herkesin yanlış bildiği bir durum var, adsense bu bilgiler gönderilirken ingilizce karakter kullanmanız gerekmektedir, o yüzden burada herkes hata yapmaktadır.

Ve sizler için Aşağıda bir video derledim o videoya da göz atabilirsiniz.. Video Çalışmazsa BURAYA Tıklayınız..




Evet Şimdi geldik son noktaya, Ben YouTube'dan ne kadar kazanıyorum? aşırı derecede merak ettiğinizi biliyorum, o yüzden direk sizleri bekletmeden Ne kadar kazandığım hakkında bilgilendirmeyi vereyim. Aşağıdaki videoda ne kadar kazandığım hakkında bilgilendirme yaptım, İyi seyirler dilerim... Video Çalışmazsa BURAYA Tıklayınız..

Yavaştan yayınımızın sonuna gelelim bu dersimize katıldığınız için teşekkürler, bir sonraki eğitimimizde görüşmek üzere, bu arada bizi  İnstagram veya Facebook'dan takip etmeyi unutma! ders duyurularımız oradan olacaktır bu sayede haberdar olabilirsin!

Daha yeni Daha eski