Instagram paylaşımınız Keşfet'e nasıl düşer? Instagram CEO'sundan Keşfet Hakkında Önemli Bilgiler!

Instagram paylaşımınız Keşfet'e nasıl düşer? Instagram CEO'sundan Keşfet Hakkında Önemli Bilgiler!


Yeni yayınımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoşgeldiniz yayınımıza...

Bu yayınımızda sizlere, Son günlerde herkesin aradığı fakat bir türlü hiçkimsenin  sonuca ulaşamadığı soru olan " Paylaşımlarımı Keşfet'e nasıl düşerim ? " Sorusunun cevabını hep beraber Instagram CEO’su Adam Mosseri'den alacağız. Bunu kendi kafamızdan veya instagramın topluluk kısmından değil.. Direk 1. ağızdan duyacağız..

Instagram CEO’su Adam Mosseri Keşfete Nasıl düşülür ? Ve instagram uygulamasının keşfet algoritması ile ilgili ufak'ta olsa bize bazı bilgiler verdi.. Bu bilgiler sayesinde bilmeyen birçok kişi instagram'ın algoritması hakkında bilgi sahibi oldular, Şimdi isterseniz gelin sizlerle beraber bu bilgilere tek tek göz atalım :)

Hepinize iyi okumalar :)






Instagram CEO’su Adam Mosseri'den bütün instagram kullanıcılarının en merak edilen sorulardan instagram algoritmasının nasıl çalıştığını açıkladı. Instagram paylaşımında paylaşımın algoritma verisini kullanıldığı ve kullanıcıların paylaşımlarından gelen beğeni, yorum ve diğer etkileşimlerin algoritmanın harekete geçtiği yönünde bilgiler verdi..

Güncel olarak dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulalarından birisi konumunda bulunan Instagram uygulamasında paylaştığımız gönderileri nasıl keşfete düşüreceğimiz konusu hakkında, herkesin en çok merak ettiği ve araştırdığı konu olduğunu söyleyebiliyoruz.. Örnek vermek gerekirse; instagram uygulaması hesabınızın, keşfet bulunan paylaşımın nasıl seçtiğini merak ediyor. İnstagram uygulamasını kullanan kişiler keşfet'in algoritmasının olduğunu biliyorlar ama bu algoritmanın nasıl hareket ettiğini ve gönderilerini keşfete düşürmek için ne yapması gerektiğini bilmiyorlar. Instagram CEO’su Adam Mosseri, geçen gün bir yazısında keşfet algoritmasının nasıl çalıştığına dair önemli açıklamalarda bulundu...



İnstagram CEO'su Adam Mosseri tarafından paylaşılan paylaşımda, Instagram'ın birden fazla algoritmayı kullandığı yönde açıklamalarda bulundu. Bu algoritmalar sayesinde, instagram kullanıcısının aldığı posttan milyonlarca etkileşimi değerlendirmektedir ve instagram akış sayfası ile keşfet sayfasının buna istinaden şekillendiriliyor. Diğer taraftan ise, İnstagram kullanıcıların büyük bir kısmı, keşfetine düşen gönderilerin yarısını bile görmediklerini söylemektedirler..


INSTAGRAM KEŞFETE NASIL DÜŞEBİLİRİM ?


Instagram CEO'su Adam Mosseri'nın paylaştığı yazıya hitaben Instagram, farklı farklı konseptler için çalışan algoritmanın özelliklerinden faydalanarak gönderileri algoritma tarafından oluşturuluyor. Algoritma ile ilgili bazı örnekler sunan Adam Mosseri; 


  • Gönderinin ne kadar popüler ve etkileşimi fazla olması, 
  • Paylaşımı paylaşan hesabın, kullanıcı ile ne kadar uyumlu olup olmadığı,
  • İnstagram Kullanıcısının neleri beğendiği ve aynı kullanıcının kim veya kimlerle etkileşime geçtiğinden de kaynaklanabilir,
  • İnstagram, Kullanıcısının hangi hesapları gezdiği gibi sonuçların, bu tarz algoritmanın temellerini oluşturduğunu söylemektedir. 


Algoritma'nın çalışmasıyla kullanıcıdan gelen etkileşim sayesinde keşfet oluşmaktadır.. Instagram'da attığınız her bir adım, sizin keşfetiniz de hangi tür postların göstereceğinin belirlenmesini sağlamaktadır..


Instagram CEO'su Adam Mosseri, bu arada kullanıcı verilerinin algoritmayı  etkilemesinin keşfette gösterilecek paylaşımlar için yeterli durumda olmadığını söylemektedir. Bundan sonra ise devreye tahminsel algoritmanın girdiğini ve gireceğini söyleyen İnstagram CEOSU Adam Mosseri, bu algoritmaların da kullanıcıların etkileşime girebileceği içerikleri önceden bilerek (tahmin ederek), bu paylaşımları biraz daha keşfette ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Yani bunun anlamı şudur; herhangi bir içerikle etkileşime girebileceğinizi (beğeni, yorum yapma, paylaşma) tahmin ederek, bu gönderinin size ulaştırılmasını sağlıyor. Tabiki de bu işlemler, olasılıklar ile gerçekleşiyor ve daha önceki kullanım alışkanlıklarına göre etkileşime girme ihtimalinizin daha yüksek olduğu gönderi, en üstte gösterilmektedir..


Bir sonraki yayınımız & yazımız'da görüşmek üzere Hepiniz kendinize çok iyi bakın hoşça kalın <3

Bizi İnstagram'dan Takip etmeyi Unutmayınız : TIKLA

Bizi YouTube'dan Takip etmeyi ve Abone Olmayı Unutmayınız : TIKLA



Daha yeni Daha eski