YouTube Canlı Yayın Nasıl yapılır? OBS Studio'dan Canlı Yayın Nasıl Yapılır?



  YouTube Canlı Yayın Nasıl yapılır? OBS Studio'dan Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Yeni yazımızdan hepinize merhaba, hoş geldiniz yazımıza..

Bu yazımızda sizlere YouTube da Nasıl canlı Yayın yapabiliriz bunun hakkında sizlerle beraber konuşup ardından sizi canlı yayına hazır hale getireceğim.

Öncelikle yazıyı okumadan direk aşağıdaki videoya gidip oradan detaylıca öğrenebilirsiniz, istemezseniz de şuan anlatacağız zaten. Aşağıdaki video çalışmazsa lütfen BURAYA Tıklayınız.






YOUTUBE CANLI YAYIN NASIL AÇILIR ?

Canlı yayını OBS Studio programı ( canlı yayın aracı ) indirerek yapacağız, fakat buna geçmeden önce ilk olarak studio.youtube.com sitesine giriyoruz. Sağ üstten oluştur kısmına tıklıyoruz, tıkladıktan sonra canlı yayın oluştura tıklıyoruz, ilk başta muhtemelen hata verir, çünkü öncelikle telefon doğrulaması yapmanız gerekmektedir.. Eğer zaten telefon doğrulaması önceden yaptıysanız 24 saat sizden süre isteyecektir, bunu da istemezse canlı yayın yapmaya hazırsınız demektir, eğer dediğim gibi sorun yaşarsanız numaranızı doğrulayınız ve ardından 24 saat bekleyiniz sorun düzelecek canlı yayın yapabileceksiniz.




YOUTUBE CANLI YAYINI HANGİ PROGRAMDAN AÇMAM GEREKİR ?

Aslında bunun için birçok program mevcut, fakat benim önerdiğim, kullandığım ve neredeyse tüm YouTuber'ların kullandığı bir program var. Bu Program OBS Studio, benimde video çekerken canlı yayın yaparken kullandığım çok güzel ve tamamen ücretsiz bir video programıdır. 




OBS STUDİO'YU NASIL İNDİREBİLİRİM ?

2 Seçenek vardır, isterseniz Google'a girip OBS İNDİR Yazıp en başta indirme seçeneği çıkacaktır veya https://obsproject.com/tr/download buraya tıklayarak ta indirebilme imkanınız mevcuttur. girdiğiniz yerde 32 bit veya 64 bit diye seçenek gelecektir, bilgisayarınız kaç bitse ( örn; 64 bit ) 64 bitlik seçeneğe tıklayıp indirip ve ardından bilgisayarınıza kurup hazır hale getirip kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz.





YAYINI NASIL AÇABİLİRİM ?

Aslında bu çok basit! öncelikle studio.youtube.com adresine giriyoruz. Sağ üstten oluştur kısmına tıklıyoruz, tıkladıktan sonra canlı yayın oluştura tıklıyoruz, ve ekranımıza canlı yayın paneli geliyor alt tarafta yayın ayarları var orada yayın anahtarınız mevcut ( bu arada yayın anahtarınızı kesinlikle yayında göstermeyiniz veya başka birisine vermeyiniz aksi taktirde kötü niyetli kişiler sizden izinsiz canlı yayın açabilirler ) yayın anahtarınızı kopyalayınız ardından obs studio canlı yayın aracınızı açınız, sağ en alt kısımdan ayarlar kısmına giriş yapıyoruz, giriş yaptıktan sonra sol üst tarafta YAYIN kısmı mevcuttur oraya tıklıyoruz ardından ekran açılıyor ve bize öncelikle HİZMET Kısmını soruyor orayı YOUTUBE Yapıyoruz  ardından bize SUNUCU soruyor, burayı ellememenizi tavsiye ederim, büyük ihtimalle PRİMARY YOUTUBE İNGEST SERVER Kısmında olması gerekiyor. Ardından en altta yayın anahtarı kısmı vardır, oraya ise daha yeni kanalınızın yayın anahtarı kısmından kopyaladığınız yayın anahtarınızı giriyorsunuz. Ve sağ en alttan uygula diyip ardından tamam'a tıklıyorsunuz. Ve artık Canlı yayın yapmaya hazır hale geldiniz !

Yayın anahtarınızın obs studio'da kayıtlı kalmasında herhangi bir sorun yoktur yani her yayından sonra silmenize gerek yok, tekrardan dediğim gibi videolu şekilde izlemek isterseniz yukarıdaki videoyu izleyip yapabilirsiniz..

Daha yeni Daha eski