YouTube Videolarına Reklam Ekleme



Yeni yazımızdan hepinize merhaba arkadaşlar, hoş geldiniz. Bu yazımızda sizlere YouTube videolarınıza nasıl reklam ekleyebiliriz onu sizlere detaylı bir şekilde göstereceğiz. Ayrıca videolarınıza ekleyeceğiniz reklamları hangi dakikalara eklemeniz gerekiyor? İzleyicilerinizi sıkmayacak sıklıkta nasıl eklersiniz? vb. bu tarz konulara da bu yazımızda göz atacağız..

Öncelikle yazıyı okumadan direk aşağıdaki videoya gidip oradan detaylıca reklam eklemeyi öğrenebilirsiniz, istemezseniz de şuan detaylı bir şekilde yazımızda bahsedeceğiz. Alttaki video çalışmazsa BURAYA Tıklayarak gidebilirsiniz.





YouTube Videolarınıza Reklam Ekleme ;

ilk önce YouTube hesabınıza giriş yapınız,

Sonrasında YouTube Studio'ya giriniz, (studio.youtube.com a)

En sol üst taraftan çizgiye tıklayınız ve menü kısmında İçerik kısmını seçelim,

Videolarınızdan herhangi bir videoyu seçebilirsiniz,

Sol taraftan Para kazanma yerine giriniz,

Videonuzda İstediğiniz reklam türlerini keyfinizce seçebiliyorsunuz ama burda benim sizlere tavsiyem hepsini seçmenizdir...

Sonrasında youtube videonuz 8 dakikanın üzerindeyse hemen alt taraftan Videonuzun Ortasında Gösterilen Reklamları Yönetebiliyorsunuz ayrıca ekstradan istediğiniz kadar reklam ekleyebilirsiniz öncelikle "Videonun ortasında gösterilecek reklamları yönetiniz" Kısmına tıklayın ve Youtube algoritması sizlere burada hangi dakikalarda reklam eklemeniz gerektiğini isteyecektir, istediğiniz dakikalara reklam ekleyip sağ üst taraftan " Kaydet " Kısmına tıklayabilirsiniz.. ( Birazdan hangi dakikalara reklam eklemeniz konusunda bilgilendirme yapacağım )

Ve Artık videolarınızda ve seçtiğiniz dakikalarda reklam çıkıyor olacaktır !




HANGİ DAKİKALARA REKLAM EKLEMELİYİM ?

Evet arkadaşlar şimdi çok önemli bir kısıma gelmiş bulunmaktayız, bu bölüm gerçektende çok önemli, peki neden önemli diye sorduğunuzu duyar gibiyim :)

Kazandığınız paranın miktarı tamamen videolarınızda çıkan reklam sayısına bağlı, çünkü videonuzda çıkan reklam az olursa bgbg de doğal olarak düşecektir ve 1000 izlenme başına Mesela 30 tl kazanıyorsanız bu miktar 7 8 tl lere düşecektir.. ( Rakamlar tamamen örnektir ) Bu yüzden hangi dakikalara reklam eklememiz gerekiyor bu çok önemli.

Videonuzun süresine göre ekleyeceğiniz reklam sayısı değişebilir fakat burada asıl dikkat etmeniz gereken şey izleyicilerinizi reklam ile sıkmamaktır. Eğer izleyiciler reklam yüzünden videonuzdan sıkılırsa videonuzdan çıkacaktır ve takipçi kaybı yaşayabilirsiniz bu yüzden sizlere bazı reklam örnekleri vereceğim.

Öncelikle videonuz için tüm reklam çeşitlerini seçiniz eğer bazı reklam modellerini devre dışı bırakırsanız kazancınız etkilenebilir.


Öncelikle 8 dakikanın altındaki videolara örnekler veremiyoruz çünkü 8 dakikalık videoların altına youtube videolarımızın arasına reklam eklememize izin vermiyor yani 8 dakikalık videolarımıza sadece videonun başına ve sonuna reklam ekleyebiliyoruz, tüm reklam çeşitlerini seçerseniz youtube otomatik olarak çıkaracaktır.. manuel olarak birşey yapmanıza gerek yoktur.

Örneğin; 10 dakikalık herhangi bir video varsayalım..

2. dakikasına - 4. dakikasına 7. dakikasına reklamları ekleyerek 10 dakikalık bir videonuzda 3 adet reklam oynayatabilirsiniz bu normal düzeyde bir gelir sağlayacaktır tabi ki de bgbg niz o gün düşük olmazsa. BGBG de çok önemlidir arkadaşlar, reklam verenlerin verdiği bütçeye bağlı olarak bgbg niz bazı günler düşük bazı günler yüksek olabilir.


Örneğin; 20 dakikalık herhangi bir video varsayalım..

2. dakikasına - 4. dakikasına - 6. dakikasına - 10. dakikasına - 12. dakikasına - 14. dakikasına - 18. dakikasına reklam ekleyerek 6 adet reklam ekleyebilirsiniz.


Diğer dakikalara nasıl reklam eklemeniz gerekecek olduğunun miktarını siz kafanızdan oluşturabilirsiniz. Artık nasıl reklam eklemeniz gerektiğini biliyorsunuz!

Ayrıca anlamadığınız, kafanıza takılan veya kafanıza yazı ile yatmayan bir yer varsa yukarıdaki videoya giderek videolu şekilde izleyip yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski