YouTube Kanal Açıldığında Yapılması Gereken Kanal Ayarları!



 Yeni yazımıza hepiniz hoş gediniz, Bu yazımızda sizlere YouTube kanalı açıldığında ne yapılması gerekir? ilk ayarlar nelerdir? bunlardan bahsedeceğiz..

Tüm ayarları detaylı olarak bu yazımızda öğreneceksiniz.. Şimdi yazımıza geçelim..


1) İlk olarak Kanalınıza Kolay, Anlaşılabilir Ve Güzel Bir İsim Bulmanız Gerekiyor..

- Takipçileriniz kanal isminizi Google'a veya YouTube'a yazıp aratınca kolayca bulabilmelidirler, ayrıca insanlar sizin kanalınızı veya marka isminizi basit bir şekilde akıllarında tutabilmelidirler bu sayede kalıcı bir şekilde insanların zihnine kanal isminizi yazdırabilirsiniz..

Örnek olarak Şu kanalımı göstereyim, isimi biraz karışık olmasına rağmen zamanla takipçilerim alışmış durumda fakat siz bu hataya düşmeyin..

Diğer bir örneğimiz ise bu kanalımıza bakınız. Çok kolay ve akılda tutulabilecek bir isim. İşte bu yüzden sizlerde basit ve kolay bir isim bulmalısınız..




2) Banner, Küçük Resim

Tahmin edeyim hemen :) Birçoğunuzun aklında;

- Ben banner veya küçük resim yapmasını maalesef bilmiyorum? nasıl yapacağım? dediğinizden şüphem yok..

Hiç sorun etmeyin, detaylı olarak nasıl yapacağınızı videolu şekilde sizlere  göstereceğim...

İsterseniz Kısaca videoda ihtiyacınız olan yeri izleyip gelin..



VİDEO ÇALIŞMAZSA HEMEN BURAYA TIKLAYINIZ..




3 ) YouTube Videolarımızda Müzik Kullanmak

Önemli detaylardan birisi videolarımızda hangi müzikleri kullanmalıyız sorusu? yukardaki videoda söylediğimiz gibi ( YouTube Studio'daki müzik kitaplığındaki müziklerden bahsettim ) müzik kullanmalısınız. Oyun videosu haricinde başka tarzda videolar yayınlıyorsanız müzik eklemenize gerek yoktur.. Fakat bunu tabi ki en iyi siz bilirsiniz.. Olur da müzik ekleme ihtiyacı duyarsanız, YouTube Studio'da müzik kitaplığındaki müziklerden veya herhangi bir yerdeki telifsiz müziklerden koyabilirsiniz.. Videolarınız artık telif yemez ve para kazanmanız onaylıysa veya ilerde açıldığında videolarınızdan para kazanabilirsiniz..

Videolarımda Telifli müzik kullanırsam Kanalım kapanır mı?

Bu soruyu birçok kişi sormakta o yüzden burayı atlamak tabi ki de olmaz.. Bu müzikten müziğe değişiklik gösterebilmektedir, açıkçası telif hakkı sahibine göre değişiyor. Genellikle sadece videodan para kazanma kısıtlanmaktadır, onun haricinde en yüksek ihtimalle ihtar alırsınız, Fakat bundan önce 2 ihtarınız varsa kanalınız kapanabilir o yüzden telifsiz müzik kullanmak sizler için mantıklı bir yol olacaktır..




4 ) ETİKET EKLEME

Etiket videolarınızın en önemli detaylarından birisidir, YouTube her ne kadarda " Etiketler, videonuzun içeriği genellikle kullanıcılar tarafından yanlış yazılarak aranıyorsa yardımcı olabiliyor. Bunun haricinde, takipçilerinizin videonuzu bulma sürecinde etiketlerin faydası çok azdır. " Dese de etiketlerin bizler için önemli bir yerleri bulunmakta. Etiket konusuna şuan girmeyelim, buna özel farklı bir yayın gelecektir arkadaşlar haberiniz olsun.. şuanda yüzeysel bir şekilde neler yapacağımızı öğrenelim..




5) YouTube'dan Para Kazanma

Evet.. Belki de birçoğunuzun hedeflerinden sadece birisi olan YouTube'dan para kazanmak olabilir, bu çok güzel bir şey. Gerçekten çok güzel bir duygu. 1.5 yıl önce YouTube'dan ilk kazancımı aldığımda çok güzel bir duygu olduğunu bende hissetmiştim.. Şimdi gelelim  YouTube'dan para kazanmak için bize neler lazım ona bakalım.

  • 1000 Abone
  • 4000 Saat izlenme

YouTube videolarınıza nasıl reklam ekleyebilirsiniz? Bunun hakkında aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz..



VİDEO ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ..


1000 Abone 4000 Saat izlenme süresi en kısa sürede nasıl yapılır? Bunun hakkındaki videomuz aşağıda mevcuttur giderek izleyebilirsiniz.


VİDEO ÇALIŞMAZSA BURAYA TIKLAYINIZ..



Daha yeni Daha eski