YouTube Video Başlık Ve Açıklama Kısmı Nasıl Olmalıdır? YouTube Eğitim Seti!



Yeni yazımızdan hepinize merhaba, hepiniz hoş geldiniz.. Bu yazımızda sizlere YouTube video başlık ve açıklama kısmı nasıl olmalıdır? sizlere


YouTube Video başlığı nasıl olmalıdır?

  • Video Anahtar Kelimenizi Başlığınıza Mutlaka Yazınız.
  • Tamamen Videonuz ile alakalı başlıklar kullanmaya özen gösterin.
  • Tıklama Oranı (CTR) İçin Başlığınızı Optimize Ediniz.
  • Başlığınızda Dikkat Çeken Anahtar kelimeler Kullanın.
  • Clickbait'ten Kesinlikle uzak durunuz. Clickbait yapmayınız!
  • Başlık Analizleri Yapınız.
  • Eski Videolarınızı Tekrardan Düzenleyiniz.



Bunlar bir yana , video ile tamamen uygun ve çok tıklanan bir başlık olması gerekiyor, yani kısacası Trend olan  anahtar kelimelerden kullanınız.. Peki trend olan anahtar kelimelere nereden ulaşabiliriz? Google'da veya Youtube'da aratılan en trend kelimeleri nasıl bulabiliriz? sorunuza 1 website ile cevap vereyim, Ayrıca tek o site değil, video etiketleriniz de çok önemli.. Etiketleriniz için de bir uygulama tarzı site önerebilirim..  hatta arkadaşlar video ile cevap vereyim,  Her eğitim bölümümüzde olduğu gibi sizler için bir video derledim lütfen izleyip ardından geliniz.. Aşağıdaki videoda hem başlık ve açıklama için anahtar kelime bulabileceğiniz bir site öneriyorum hem de video etiketleri ve YouTube'u daha iyi analiz edebilmeniz için bir eklenti öneriyorum.. Site ile anahtar kelime lerin CEO Puanlamasını görebilir ve birçok şey yapabilirsiniz.. ( Ücretli tanıtım değildir, tamamen kendi kullandığım ve birçok Youtuber'ın kullandığı ücretsiz bir eklentidir ve çok işinize yarayacağından eminim, ücretli versiyonu da mevcuttur )







VİDEO ÇALIŞMAZ İSE LÜTFEN BURAYA TIKLAYIN..

Gördüğünüz gibi gayet güzel, işe yarar ve güzel bir eklenti, evet her ikisini de ögrendik, şimdi gelelim açıklama kısmına...

VİDEO AÇIKLAMASINI YAZARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? NASIL YAZMALIYIZ?

Videomuzun açıklama kısmı da çok önemlidir, niye diye sorarsanız;
Videonuzun aslında önerilerini kısmen açıklama kısmı etkiliyor.. Size detaylı açıklamayı yukarıda ki videoda yaptım fakat burada da yapma gereği duymaktayım.
Video ile alakalı açıklama kısmı yazarsanız, YouTube bunları etiket olarak algılıyor ve insanların arama kısmından yaptıkları aramalarda sizin ön plana çıkma olasılığınız artıyor! yani bu duruma göre video ile alakalı ve videoyu anlatacak şekilde güzel bir açıklama hazırlamanız gerekmekte..



Ayrıca açıklama kısmına diğer videolarınızı koyabilirsiniz, iletişim, İnstagram, vb. linklerinizi de ekleyip sizi seven takipçilerinizle diğer sosyal medya platformlarında takipleşebilirsiniz.. Bazı kardeşlerimiz ise video açıklama kısmına 30 40 adet hashtag ekliyor, öncelikle sizlere YouTube politikalarında yazan YouTube'un hashtag ile ilgili kuralını hatırlatayım..

  • Aşırı etiketleme: Tek bir videoya çok fazla etiket eklemeyin. Bir videoya ne kadar fazla etiket eklerseniz videonuz arama yapan izleyiciler için o kadar az alakalı hale gelir. Bir videoya 15'ten fazla hashtag eklendiğinde o videodaki tüm hashtag'ler yok sayılır. Aşırı etiketleme, videonuzun yüklemelerden veya aramadan kaldırılmasına neden olabilir.
Gördüğünüz gibi arkadaşlar, Youtube'nda belirttiği gibi fazla hashtag kullanırsanız otomatik olarak geçersiz sayılıyor, benim tavsiyem max 5 adet kullanmanızdır. ( Ben genellikle 3 adet kullanıyorum videolarımda )




Daha yeni Daha eski