Youtube Telif Yersek Ne Olur? Nasıl İtiraz Edebiliriz?



Yeni yazımızdan hepinize merhaba, yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz arkadaşlar,

Bu yazımızda sizlere Youtube'da Telif yersek neler olur? ve ayrıca telif yersek bu karara nasıl itiraz edebiliriz? bu konuda bilgiler verip, sizlere neler yaparak telifi kaldırabileceğinizi göstereceğim, ilk olarak karşınızdaki videonun telif haklarını ihlal etmediğinizden Emin olmanız lazım, eğer karşı tarafın telif haklarını ihlal etmişseniz onunla iletişime geçmeyi deneyiniz, fakat durduk yere telif yediyseniz ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız karara itiraz ediniz, Fakat lütfen YouTube'a yalan beyanda bulunmayın aksi taktirde bu telif hakkı itiraz talebiniz YouTube kanalınızın kapatılması ile sonuçlanabilir.. Emin olmadan bu işe asla girişmeyiniz.

Öncelikle her yayınımızda olduğu gibi Bu yayınımızda da yazımızı desteklemek üzere bir videomuz hemen elinizin altında! videoyu da izleyerek yapabilirsiniz..

              




ÖNCELİKLE YOUTUBE YARDIM'DA YOUTUBE'UN YAYINLADIĞI TELİF HAKKI İLE İLGİLİ POLİTİKAYA GÖZ ATALIM..

Telif hakkı ihtarı alındıktan sonraki süreç

Herkes hata yapabilir. Alınan telif hakkı ihtarları, size zaten bir uyarı niteliğindedir. İlk kez telif hakkı ihtarı aldığınızda Öncelikle Telif Hakkı Okulu'nu tamamlamanız gerekir. Telif Hakkı Okulu, içerik üreticilerin telif hakkını anlamasını ve telif hakkının YouTube'da nasıl uygulandığını anlamalarına en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.

Telif hakkı ihtarları para kazanma durumunuzu büyük ölçüde olmasada duruma göre etkileyebiliyor. Ayrıca etkin bir canlı yayınınız varsa ve telif hakkı nedeniyle kaldırılırsa 7 gün boyunca canlı yayın açamazsınız.

3 telif hakkı ihtarı alırsanız ne olur ? :

  • - YouTube kanalınız, ilişkili tüm YouTube kanallarıyla birlikte kapatılır.
  • - YouTube kanlınıza yüklenen tüm videolar kaldırılır.
  • - Yeni bir YouTube kanalı açamazsınız.



Ekstra Süre :

YouTube Kanalınız, YouTube İş Ortağı üyesiyse size 7 günlük ( 1 haftalık ) ekstra süre tanınır. 3 telif hakkı ihtarından sonra kanalınız devre dışı bırakılmadan önce harekete geçmek için 7 ek gününüz olur. Bu süre içerisinde telif hakkı ihtarlarınızın geçerliliği sona ermez ve yeni videolar kesinlikle yükleyemezsiniz. Kanalınız yayında kalmaya devam eder ve ihtarlarınızla ilgili bir çözüm bulmak için kanalınıza erişim sağlayabilirsiniz. Karşı bildirimde bulunursanız bu bildirim çözülene kadar kanalınız devre dışı bırakılmaz. Karşı bildirim, lehinize sonuçlanır veya hak talebi geri çekilirse kanalınız bu durumdan etkilenmez ve YouTube kanalınız yayında kalmaya devam eder.




İhtarınız hakkında bilgi edinme :

  1. Öncelikle YouTube Studio'da oturum açmanız gerekiyor.
  2. Ardından Soldaki Çubuk'taki İçerik kısmına tıklayınız.
  3. Telif hakkı hak talepleri için Öncelikle filtreleyin .
  4. Kısıtlamalar sütununda imleci "Telif hakkı hak talebi"nin üzerine getirip AYRINTILARI GÖSTER'i tıklamanız gerekmektedir.

Evet Arkadaşlar, Yukarıda YouTube'un yayınlamış olduğu telif hakkı politikası mevcuttur, şimdi gelelim itiraz sürecinize..

Telif yediğiniz video için Telifin detaylarına girin ve ardından İtiraz et kısmını bulunuz ve karara itiraz ediniz, itiraz ederken tamamı ile kendi bilgilerinizi giriniz çünkü siz yasal bir süreç başlatmış oluyorsunuz ve bu yasal süreçte YouTube sizin sahte bilgi gönderdiğinizi fark ederse Bu Sizin YouTube kanalınızın Kapatılması ile sonuçlanabilir.. o yüzden kesinlikle gerçek bilgilerinizi giriniz bu arada İmza bölümüne " İsim Soyisim " Giriniz..

Daha yeni Daha eski