Google'dan Nasıl Para Kazanılır? ÜCRETSİZ EĞİTİM - İnternetten Para Kazanma

Hepinize merhaba arkadaşlar, yazımıza hepiniz hoş geldiniz. Dünyanın en gelişmiş arama motoru olan Google, Her geçen gün daha da kullanıma yaygın hale geliyor. Kullanım arttıkça daha da fazla iş imkanı sağlayan şirket, web site kurma, video barındırma ile reklam kazançları elde etmemize imkanlar sağlıyor. Bu yazımızda ise sizlere Google'dan nasıl para kazanabiliriz? Google'dan sadece yazı yazarak nasıl para kazanabiliriz? veya Google'dan Sadece Video yayınlayarak nasıl para kazanılır? bunları göstereceğim. İsterseniz hemen eğitimimize geçelim!

Google'dan Nasıl Para Kazanılır?

İsterseniz yazıyı okumadan aşağıdaki videoya gidebilirsiniz, Video süresi 1 Saat 12 Dakika olup tam olarak tüm detaylarla sizi internetten para kazanmaya hazır hale getiriyorum. Yazıyı okuyanlara iyi okurlar, videoyu izleyenlere iyi seyirler dilerim. Herkese bu yolda başarılar dilerim, yolunuz açık olsun dostlarım :)

Aşağıdaki video liste dışı olarak yayınlandığı için bazen sorun olup çalışmayabilir, eğer çalışmazsa BURAYA Tıklayarak videoya gidebilirsiniz.

Bu Eğitim yazımızda göreceklerimiz;

  • Telefondan Yazılımsız ve ücretsiz şekilde site kurarak para kazanma.
  • Bilgisayardan Yazılımsız ve ücretsiz şekilde site kurarak para kazanma.
  • YouTube ile Video içerik üreticisi olarak para kazanma.
  • Ne Kadar Para Kazanabiliriz?
  • Tıklanma Başına Ne kadar gelir elde edebiliriz?
  • YouTube'dan kaç dolar kazanabiliriz?
  • Google, sitelere gösterim başına para ödüyor mu? Ne kadar ödüyor?
  • Sitemizden ne zaman para kazanmaya başlayabiliriz?
  • SEO Nedir?
  • Domain Nedir? Nasıl Alınır?
  • Sitemizin konsepti ne olmalı? Site konu tavsiyeleri.
  • Web Site kategorileri ve etiketleri Nasıl olmalı?
  • BGBG ve TBM Nedir? Ne kadar kazandırır?

Bu yazımızda sizlere hem tavsiye vereceğim, hem yapacağınız işten ne kadar kazanabilirsiniz onu söyleyeceğim ve son olarak ta yaptığınız işlerin zorluklarını sizlere söyleyeceğim. Kısacası bu yazımızda İnternetten para kazanma ile alakalı her şeyi sizlere detaylıca anlatacağım.

Yazılımsız ve Ücretsiz Şekilde Web Site kurarak İnternetten Para Kazanma;

Web site kurarak İnternetten para kazanma denildiği zaman herkesin kafasında yazılım ile web site kurup para kazanmak canlanıyor. Teknoloji geliştiği için birçok şirketler bizim yerimize web site kurup hazır olarak teslim ediyorlar fakat, bizim burada önemli olarak dikkat etmemiz gereken nokta tamamen ücretsiz şekilde ve yazılım bilmeden sitemizi oluşturmak.

Sitemizin kurulum aşaması;

Sitemizin kurulumu için ihtiyacımız olan tek şey 1 Adet Google Hesabı. Şüphesiz ki herkesin en az 1 adet Google hesabı bulunuyor.. Eğer Google hesabınız yoksa mobil telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan ücretsiz şekilde oluşturabilirsiniz.

Blogger Nedir? : Blogger, veya Blogspot, sanal dünyada web sitesi açmaya olanak sağlayan Google'ın ücretsiz servisidir.

Bilgisayardan Web Site Oluşturup Yazı Yazarak İnternetten Para Kazanma;

Bilgisayarı olmayan kişiler için telefon kurulu aşağıda mevcuttur. Şimdi Bilgisayardan Yazılım bilmeden ve ücretsiz şekilde Nasıl web site kurabiliriz onu gösterelim. Google hesabınız ile blogger.com a kayıt olmanız gerekmektedir ve sitenizi kurmanız gerekiyor. Sitenizin tüm kurulum aşamaları için BURADAKİ Videoyu izleyip kolayca sitenizi oluşturabilirsiniz. Yazılı olarak tam anlamayacağınızı bildiğim için sizler için video hazırladık, videoyu izledikten sonra buraya geri dönüp eğitiminize kaldığınız yerden devam ediniz. İzlemiş olduğunuz videoda Bilgisayardan yazılım bilmeden ve tamamen bedava bir şekilde web site oluşturmayı öğrendiniz ve hazırsınız.

Bazı arkadaşlarımızın maddi olarak durumu olmadığı için bilgisayarı yok, bu durumda bu arkadaşlarımız için telefondan web site yapımını anlatmamızda fayda var. 

Telefondan Web Site Kurup Yazı Yazarak İnternetten Para Kazanma;

Aslından Blogger ile yazılım bilmeden, ücretsiz şekilde kuracağımız bu web sitesi için Telefondan veya Bilgisayardan kurmamız fark etmiyor. Hem mobilden hem bilgisayardan kurulabilen ücretsiz bir blog servisi olması bize çok büyük fayda sağlamakta.. Şimdi gelelim kuruluma, Telefondan kurulumu aynı bilgisayardan kurumu gibi oldukça basit. blogger.com a kayıt olduktan sonra Buradaki videoyu dikkatli şekilde izleyiniz ve ardından buraya geri dönüp eğitiminize kaldığınız yerden devam ediniz. İzlemiş olduğunuz videoda telefondan yazılım bilmeden ve tamamen bedava bir şekilde web site oluşturmayı öğrendiniz ve hazırsınız.

Sitemizi oluşturduk, şimdi sıra konu geçmeye geldi;

Seçmiş olduğumuz konuya çok dikkat etmeniz gerekiyor, çünkü kurduğunuz web site, çok aratılan bir konu üzerine olması gerekiyor.. Eğer siteniz çok aratılan bir konu üzerine değil ise insanlar arama sonuçlarında sitenizi bulamaz ve sitenize ziyaretçi bulmakta çok zorlanırsınız bu yüzden siteniz çok aratılan bir konu üzerine olmalı.

Web sitenizdeki yazmış olduğunuz yazılar tamamı ile doğru olmak zorunda yoksa sizi takip eden insanlar sizin doğru bilgiler vermediğini anlar ve sitenizi ziyaret etmekten kaçınırlar.


Konunuzu seçerken bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise, sitenizin +18 veya Adsense reklam politikalarına aykırı olmaması. Sitemizden Adsense ile gelir elde edeceğimiz için Adsense politikalarına uymamız gerekiyor.

Site alan adınızı konunuz ile alakalı olarak seçmeniz gerekiyor, Örnek vermek gerekirse;
Site konseptinize uygun bir domain seçmeniz gerekiyor. Sitenizi blogger üzerinden oluşturduğunuz için seçmiş olduğunuz alan adının sonunda blogspot.com alanı olacaktır.

Örneğin;


Siz alan adınızda bulunan "internetten para kazanma" bölümünü site konseptinize uygun olarak dizayn etmeniz gerekiyor. Sitenizi ilk oluşturduğunuz sırada alan adınızı seçiniz ve bir daha alan adı seçimi yapmayın, değiştirmeyin. Alan adınızı değiştirirseniz tüm emekleriniz çöp olabilir, bu yüzden lütfen işe ilk başlarken alan adınızı sağlam bir şekilde seçiniz ve kalıcı olarak kullanınız.

Domain Nedir? Nasıl Alınır?

Peki gelelim domaine, Mesela siz blogspot.com yerine direk internettenparakazanma.org olsun benim sitem diyorsunuz, bunun için ne yapmanız gerekiyor? Bu şekilde .com .net .org gibi domainlere sahip olmak istiyorsanız domain satın almanız gerekiyor.

Fakat siz işe yeni başlayacağınız için ilk önce bu tarz bir girişimde bulunurken blogspot.com domaini sizin için yeterli olacaktır. Bu işte kendinizi geliştirdiğiniz zaman yeni bir site açarsanız yeni bir domain ve daha profesyonel bir site ile ziyaretçilerinizi sitenize çekebilirsiniz. Bu yüzden şimdilik öğrenme aşamasında kalalım.

Blogger "Etiketler" Bölümü ne işe yarıyor?

Blogger panelimizde dikkat çeken şeylerden birisi ise şüphesiz ki "Etiketler" Bölümü. Bu bölüme birçok kişi yazılarının ön plana çıkması için etiket koyuyorlar fakat bu kısma koyulan etiketler aslında yazılarınızın ön plana çıkmasını sağlamaz. Etiketler bölümünün amacı, Sitemizdeki kategorileri daha da düzenli ve tertipli bir hale getirmek. Örnek vermek gerekirse; Bir yemek sitemiz var diyelim ve etiketlerimizi şu şekilde dizayn edebiliriz.
  • Yemek Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Kek Tarifleri
  • Börek Tarifleri
  • Köfte Tarifleri
  • Dünya Mutfağı
  • Türk Mutfağı
Yukarıda örneklerle verdiğim etiketler üzerinden sizde yapacağınız sitenin konusu üzerinden etiketlerinizi oluşturup kategorilerinizi hazırlayabilir ve yayınlayabilirsiniz.

Sitemizde Yazı Yazarken Dikkat Etmemiz Gereken Şeyler Nelerdir?

1) Sitenizde yazı yazarken nelere dikkat etmelisiniz şimdi bu aşamaya geldik, öncelikle sitenizde yazı yazarken en çok Google'da insanların aratma şekillerine uygun yazmanız gerekiyor yani Yazılarınızı SEO (Arama motoru optimizasyonu) Uyumlu yazmanız gerekiyor, SEO Hakkında İnternet üzerinde onlarca bilgi mevcuttur. Daha detaylı bilgi için Google'a bakabilirsiniz.

2) Web sitenizdeki yazmış olduğunuz yazılar tamamı ile doğru olmak zorunda yoksa sizi takip eden insanlar sizin doğru bilgiler vermediğini anlar ve sitenizi ziyaret etmekten kaçınırlar.

3) Bloğunuzda yazı yazarken en dikkat etmeniz gereken şey, yazınızın benzersiz ve tamamen size ait olması gerekiyor. Yazınızı başka bir siteden alırsanız, yani başka bir sitedeki yazıyı kendi sitenize kopyalarsanız birçok sorun olabilir. 

Örnek vermek gerekirse;

  • Yazılarınız benzersiz olmadığı için Google Adsense reklam onayı alamazsınız
  • Yazılarınız kopya olduğu için sıralamalarda üst sıraya çıkma olasılığı oldukça düşer.
  • Buna benzer birçok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz...
4) Yazılarınızın kelime sayısı 500 kelime üzeri olması sizin için çok büyük avantaj sağlar. Adsense onayı için minimum içerik gereksinimleri karşılamanız gerekiyor.. Minimum içerik gereksinimlerini karşılamak için en dikkat etmeniz gerekenler şeyleri örneklendirelim;
  • Kelimeleriniz 500 Kelime olması sizin için çok büyük avantaj sağlar fakat isterseniz daha da az kelimeli yazılar yazabilirsiniz. 300 Kelimeye kadar düşürebilirsiniz fakat 300 altına düşmemenizde fayda var.
  • Minimum içerik gereksinimlerini karşılamak için en önemli şey şüphesiz ki kopya içerik olmamasıdır, yani başka bir siteden içeriği kopyalayıp sitenize yapıştırırsanız bu adsense reklam onayı almanıza engel olabilir. Bu yüzden içerikleriniz tamamen özgün ve tarafınızca hazırlanmış olması gerekiyor.
5) Sitemizi Blogger'dan oluşturacağımız için sağ tarafta "Etiketler" Bölümü bulunuyor. Etiketler bölümümüzü Sitemizin konseptine uygun şekilde dizayn etmemiz gerekiyor. 

Örnek veriyorum; Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Bunu Hamur işi kategorimize koyabiliriz. 
Örnek veriyorum; Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Bunu Tatlı Kategorimize koyabiliriz.

Buna benzer şekilde sizlerde sitenizdeki etiketleri ayarlayabilirsiniz.


BGBG Nedir?

BGBG, Bin gösterim başına gelir demektir, yani sizin sitenize 1000 ziyaretçi geldiği zaman almış olduğunuz geliri göstermektedir. Site BGBG'niz TBM'e göre değişiklilik göstermektedir.

TBM Nedir?

TBM, Tıklanma başına maliyet anlamına gelmektedir, yani sizin sitenize herhangi bir kullanıcı geldiği zaman ve reklamlarınızdan herhangi birine tıkladığı taktirde almış olduğunuz ücret demektir.

Gösterim Başına Google Para veriyor mu?

Google, hem gösterime hem de tıklanmaya para vermektedir fakat gösterime verdiği para çok çok azdır. Bu yüzden reklam tıklanması sitemizin geleceği için çok önemli derecede rol almaktadır. 

BGBG ve TBM Ne kadar olur? Ne kadar para kazanabilirim?

Gelin şimdi sizlerle örneklendirerek çok güzel bir hesaplama yapalım.

Örneğin; Sitemize bugün 2000 Kişi geldi ve 2000 Kişiden 200 kişisi reklamlarımıza tıkladı. TBM 0.50 TL diyelim.

200 Reklam Tıklanması x 0.50 TL = 100 TL Kazanç elde ediyoruz demektir. Bu durumda 2000 Kişiden 100 TL Kazandığımıza göre Bizim BGBG'miz 50 TL Olmuş olacaktır.

Sitemizden ne zaman para kazanmaya başlayabiliriz?

Sitemizden para kazanmak için öncelikle Minimum içerik gereksinimlerini karşılamamız gerekiyor, karşıladıktan sonra sitemizde ortalama 50 60 yazıda adsense onayı alabiliriz. Aldıktan sonra rahatça sitemizde reklam gösterimi yapıp para kazanmaya başlayabiliriz.

Web site kurarak para kazanma eğitimimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Şimdi ise YouTube Eğitimimize geçebiliriz. YouTube eğitim sitemiz olduğundan dolayı burada sadece bilgi vereceğiz, tüm eğitimleri internetten para kazanma sitesine giderek oradan ÜCRETSİZ Şekilde eğitim alabilirsiniz.

YouTube Para Kazanma

Şüphesiz ki herkesin küçükken de olsa hayalidir bir YouTuber olmak, aslında hala geç kalmış sayılmazsınız. Bu eğitimimizde ise sizlere YouTube kanal açıp geliştirmeyi göstereceğim.

Öncelikle bir YouTube kanalına sahip olmak için 1 adet Google hesabına ihtiyacımız var, herkesin en az 1 adet Google hesabı hali hazırda bulunmakta. Eğer Google hesabınız yoksa Google'a girip "Google Hesap Oluşturma" araması yaparak Google hesabı oluşturabilirsiniz.

Google hesabı oluşturduktan sonra YouTube mobil uygulamasından veya Chrome vb. tarayıcılardan youtube.com adresine gidebiliriz. Kanalımıza giriş yaptıktan sonra studio.youtube.com adresinde kanalımızı düzenleyebiliriz. Profesyonel şekilde ilk kanal ayarlarınızı BURAYA Tıklayarak yapabilirsiniz, kanal ayarlarınızı yaptıktan sonra tekrar buraya dönebilirsiniz.

Kanal ayarlarınızı yaptıktan sonra öğrenmeniz gereken şeyler şunlardır;








Yukarıdaki kaynakların işinize yarayacağından eminim. Ayrıca çok daha fazlası için Ücretsiz şekilde verilen YouTube Eğitim derslerine göz atabilirsiniz.

YouTube'dan Nasıl para kazanılır?

YouTube'dan para kazanmak için öncelikle kanalımızın Son 365 gün içerisinde 1000 Abone ve 4000 Saat izlenme saatini aşmış olması gerekiyor. Yani son 1 yıl içerisinde bu barajı aşmış olmamız gerekiyor. 1000 Abone 4000 saat'i aştığımızda YouTube bize e-posta yolu ile para kazanma başvurusu yapmamız gerektiğini söylüyor veya biz studio.youtube.com adresine gidip sol alt köşede bulunan "Para kazanma" sekmesinden başvuru yapmamız gerekiyor.

1000 Abone 4000 Saat izlenme sınırını aştıktan sonra inceleme sırasında YouTube kanalınızı özenle inceler. Kanalınız YouTube politikalarına uygun ise size gmail yolu ile ulaşırlar ve para kazanmanızın açıldığı yönünde maili iletirler. Para kazanmanız açıldıktan sonra videolarınızda otomatik reklam gösterimi başlar, fakat video içi reklamlarınızı manuel, yani sizin kendinizin eklemesi gerekiyor. Fakat bu işin en eğlenceli kısmı olarak görülmektedir :))

Ardından Adsense hesabınız için evinize üzerinde Adsense logolu bir zarf gelecektir. İçerisinde Adsense hesabınızın adres doğrulaması için bir kod bulunmakta, o kodu adsense hesabınıza girip hesabınızı doğrulamanız gerekmekte. Pandemi sürecinde olduğumuz için kod çok geç gelmekte bu yüzden 4 defa pin doğrulama zarfını istediğimiz zaman manuel olarak doğrulama yapabiliyoruz. Adsense Manuel pin doğrulama kısmından detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz.

Adsense hesabınızı doğruladıktan sonra herhangi bir adım kalmamaktadır. Hayırlı uğurlu olsun, başarılar dilerim :)

YouTube'dan Ne Kadar para kazanabilirim? YouTube'dan ne kadar para kazanılır?

Sadece YouTube'a başlamak isteyenler değil, şüphesiz ki herkes bu sorunun cevabını merak ediyor :) YouTuber'lar ne kadar para kazanıyorlar? bu sorunun cevabını ise şimdi detaylı şekilde vereceğim.

YouTuber'lar kategorilere göre farklı kazançlar elde etmekteler. Örnek vermek gerekirse; Eğitim kategorisindeki bir YouTuber, Oyun kategorisindeki YouTuber'dan kat ve kat daha fazla bgbg'ye sahip olabiliyor. Bu durumda kat ve kat daha fazla kazanabiliyor. Tabii ki bunu değiştirecek etken izlenme sayıları.

Örneğin;
  • Oyun kategorisindeki Yayıncının kazandığı para 1000 İzlenme başına; 0.30 Dolar kazanır diyelim.
  • Eğitim kategorisindeki yayıncı ise 1000 İzlenme başına 3 Dolar kazanıyor diyelim.
Oyun kategorisindeki yayıncı 1 ayda 1 milyon izlenme aldı diyelim.
Eğitim kategorisindeki yayıncı ise 1 ayda 100 bin izlenme aldı diyelim.

Bu durumda oyun kategorisindeki yayıncı o ay 1 milyon izlenmede 300 Dolar kazanırken, Eğitim kategorisindeki yayıncı o ay 100 bin izlenmeye 300 Dolar kazanır. ( Rakamlar tamamen temsilidir, reklam gösterimleri ve reklam veren ücretine göre değişiklilik gösterebilir )

Bu durumda seçeceğimiz kategoriyi dikkatli şekilde seçmemiz ve o kategori haricinde video yayınlamamamız gerekiyor.

Örnek olarak size kendi YouTube kazancımı göstereceğim, Buradan benim YouTube kazancımı görüntüleyebilirsiniz.

Yavaştan yazımızın sonuna gelelim, bu tarz internetten gelir elde etme yöntemleri için sitemize göz atabilirsiniz.
Daha yeni Daha eski